Dusičnany ve vodě

21.12.2015 23:05

Dusičnany ve vodě jsou častým a nebezpečným problémem. Škodí dospělým a ještě více dětem. Existují určité limity pro jejich výskyt v městské vodě i ve vodě ze studny či vrtu. Domácí filtrace pitné vody je jedním z řešení pro jejich odstranění. Dusičnany jsou součástí dusíkového cyklu na naší planetě. V menším množství nepředstavují nebezpečnost. Dusičnany ve vodě můžeme nalézt takřka všude. Zdravotní riziko a hlavní důvod proč dusičnany odstranit spočívá v tom, že se v trávicím traktu člověka přeměňují na toxické dusitany, které brání krvi v přenosu kyslíku. Dusičnany bohužel nelze z vody odstranit pouhým převařením vody. Velmi často nás kontaktují zákazníci, kteří mají problém s jejich přítomností. Naši odborníci poradí rádi i Vám, jak úspěšně tento problém zvládnout a pít tak přírodní čistou vodu.

Dusičnany ve studni

Pro správný výběr zařízení pro úpravu vody a jeho nastavení je třeba znát hodnoty dusičnanů ve vodě. Dusičnany ve studni nebo vrtu lze přesně stanovit pomocí rozboru vody. Tuto službu nabízí i naše společnost. Po odebrání vzorku přesně stanovíme všechny nežádoucí látky přítomné ve Vaší vodě. Vhodnost zařízení, pro odstranění dusičnanů z vody, se odvíjí rovněž od množství spotřebovávané vody, jelikož je filtrační zařízení instalováno přímo na přívod vody do rodinného domu či Vaší domácnosti. Dusičnany se do studní dostávají únikem ze septiků, jímek a z odpadních vod. Je proto důležité pravidelně kontrolovat jejich přítomnost. Limitní obsah dusičnanů ve vodě je 50 mg/l. Pokud ji Vaše voda přesahuje, je nutné ihned řešit jejich odstranění. Je možné použít filtry na pitnou vodu i speciální filtraci, kterou najdete v nabídce naší společnosti, případně obě možnosti dohromady.

Filtr na pitnou vodu

Náš e-shop nabízí různá zařízení na úpravu vody. Jedním z nich jsou i filtry na pitnou vodu. Prodáme Vám pouze takové produkty na úpravu vody, které skutečně fungují. Vhodnost konkrétního typu zařízení či produktu závisí na problému, který řešíte ve Vaší vodě z vrtu, studny i městské vody. V nabídce najdete nejen filtr na pitnou vodu, změkčovače vody nebo UV lampy. Prodáváme i filtrace na vodu či domácí vodárny. Pokud tedy řešíte jakýkoliv problém s čistotou Vaší vody, ať už se jedná o přítomnost dusičnanů nebo třeba železa v pitné vodě, tvrdou vodu nebo máte problém s výskytem bakterií ve vodě, naše profesionální technika i filtr pitné vody vyčistí Vaši vodu tak, aby byla vhodná i pro kojence. Kontaktujte naše specialisty ještě dnes a nechte si doporučit vhodné produkty pro úpravu i Vaší vody.