Jak na tvrdou vodu ze studny

23.11.2015 16:11

Odebíráte vodu z vlastní studny, ale neustále se doma potýkáte se zanešenou konvicí? I Vaše baterie mají nánosy vodního kamene, který Vám jde obtížně vyčistit? Jak na tvrdou vodu Vám poradí firma Profivoda, která má zastoupení po celé ČR. Problém tvrdé vody snižuje životnost všech spotřebičů, v nichž se vodní kámen usazuje. V neposlední řadě také neprospívá ani našemu organismu. Může být příčinnou vzniku artritidy nebo i žlučníkových obtíží, proto je dobré se tímto problémem zabývat. Existují různé filtry na vodu ze studny, ale prvotní záležitostí je důkladný rozbor vody, díky němuž se zjistí všechny faktory ovlivňující tvrdost vody.

Filtry na změkčení vody je důležité správně vybrat

Pro každý dům, byt či firmu je dobré zvolit patřičné filtry vody, které budou mít za úkol zbavit vodu přebytečných minerálů. Nejméně finančně náročné jsou filtry na změkčování vody. Ty se hodí do bytů či menších rodinných domů. Jejich umístění Vás nijak neomezí, navíc vzhled filtračních zařízení je moderního designu. Pro bytové domy či firmy s vysokou spotřebou vody se však doporučuje systém změkčení s reverzní osmózou, která dokáže zbavit zdrojovou vodu i přebytku manganu a železa. Její hlavní předností je však dlouhodobá funkčnost.

Filtry na vodu dokáží mnoho

Filtry na vodu dokáží udělat i z nekvalitní vody vodu pitnou. Je však důležité vybrat správný model, který problém vyřeší i kapacitně. Věděli jste, že tvrdá voda zvyšuje spotřebu energie vynaložené na ohřev vody? Díky filtrům na změkčování vody Vás vyšší náklady už nemusí trápit. Navíc ušetříte i za chemické prostředky, kterými se snažíte vodní kámen odstranit. Měkká voda je blahodárná i k pokožce a vlasům. Pořiďte si filtry vody a Vaše vlasy budou lesklé a pokožka hebká, už na pohled.