Jízda na koni pro děti i dospělé

16.06.2015 22:43

Chcete si ověřit rčení, že nejkrásnější pohled na svět je z koňského hřbetu? Jezdecká škola Pod Tvrzí nabízí možnost systematického výcviku v jízdě na koni pro děti i dospělé. Náš jezdecký areál v Netunicích u Plzně je připraven nabídnout Vám profesionální přístup v jezdeckém výcviku a dalších aktivitách s koňmi. Ve  stáji  najdete sympatické prostředí a inspirativní atmosféru. Tým zkušených cvičitelů a lektorů s praxí v oboru jezdectví je připraven předat Vám své zkušenosti. Bezpečnost jezdců a koní je u nás na prvním místě!

Jezdecká škola Pod Tvrzí

Nabízíme individuální přístup ke každému zákazníkovi. U dětí podporujeme a zdokonalujeme nejen fyzickou zdatnost ale rovněž vztah k přírodě a zvířatům. Jezdecký výcvik probíhá individuálně nebo v malých skupinách jezdců/koní rozdělených dle jezdeckých zkušeností a věku jezdců. Pokud chcete u svých dětí začít s jízdou na koni  již v raném věku, získají tím výborné jezdecké dovednosti a návyky, které v budoucnu zužitkují. Pozitivní vliv koně na fyzickou i psychickou kondici dítěte je potvrzen několika studiemi. Kontaktem s koněm se děti učí o něj pečovat, respektovat ho a dále rozvíjejí samostatnost a zodpovědnost za své chování. Kůň u dětí zlepšuje schopnost soustředění a koncentrace, stimuluje jejich veškeré smysly.

Jednotlivé lekce i předplatné jsou vždy rozděleny dle schopností jezdců – na začátečníky a pokročilé. V jezdecké škole učíme nejen na koni jezdit, ale i jak se o koně starat. Náplní kurzů je nejen jezdecká praxe na koni, ale i teorie jezdectví, chovu koní a hipologie. Naučíme Vás znát koně nejen z pod sedla, ale pomůžeme Vám navázat a vybudovat si s koněm vzájemný přátelský vztah. Budete se tak těšit jeden na druhého a propojíte při jízdě své duše.

Z naší nabídky si jistě vybere každý! Jsme otevřeni Vašim dotazům a nabízíme nezávaznou návštěvu školy se zkušební jízdou. Neváhejte nás kontaktovat nebo rovnou přijeďte.

Pro letošní léto jsme si pro vás a hlavně pro vaše děti připravili letní příměstský tábor zaměřený na hry, soutěže a samozřejmě na čas strávený s koňmi a výuku jízdy na koni. Tábor se bude konat v rámci 3 turnusů po malých skupinkách 5-10 dětí. V ceně tábora je zahrnuta dopolední a odpolední svačina, oběd a celodenní pitný režim. Nástup dětí je každý den od 9h (po domluvě lze již od 7:30) a odjezd domů je v 17h.

Ustájení koní a jezdecká sedla

V naší stáji nabízíme boxové ustájení koní s možností pouštění koně do volného výběhu. Cena ustájení zahrnuje podestýlku v boxu ze slámy, kydání boxu 2x denně, seno, krmení 3x denně, 2x denně pouštění na pastvu a z pastvy. Dále využívání jezdecké haly, kolbiště a skokového materiálu.

Jaderné krmivo + vitamíny za příplatek dle množství a domluvy. Nad rámec ustájení je možné přikoupit balíček, který obsahuje pohybování a práci s koněm 3x týdně. Další nabízenou službou, kterou si lze přikoupit ke standardnímu ustájení, jsou tréninkové hodiny s certifikovaným instruktorem. V případě zájmu využití všech našich výše uvedených služeb nabízíme výhodný paušál za ustájení s minimální délkou na jeden rok.

Pokud bude naše stáj koňmi plně obsazena dokážeme Vám pomoci a seženeme ustájení pro Vašeho koně v rámci celé ČR. Stačí nám pouze sdělit vaše požadavky na ustájení a my se postaráme o to, aby měl váš koník přesně takové bydlení, které si pro něj přejete a ve kterém se bude cítit jako doma.

Pro všechny milovníky koní, a nejen pro ně, nabízíme možnost výběru jezdeckého sedla a dalších jezdeckých potřeb pro dokonalý požitek z jízdy na koňském hřbetu. Prohlédněte si jezdecká sedla z naší nabídky. Do ČR exkluzivně dodáváme sedla argentinské výroby značky Sebastian Ucha. Rodina Ucha se výrobě jezdeckých sedel věnuje již tři generace a je světovou jedničkou ve výrobě sedel na polo, které je v Argentině velmi populární. Na všechna námi nabízená sedla poskytujeme záruku 10 let a to samozřejmě i pro každodenní práci.

Aby jezdecké sedlo koni i jezdci dobře pasovalo jsou důležité dva rozměry. Velikost komory a velikost posedlí. Pomůžeme Vám se správným určením obou velikostí, abyste si jízdu v sedle užili jak vy, tak i Váš kůň. Každé sedlo (kromě drezurního) je děláno ve třech variantách zpracování kůže - vytloukaná, hladká a tažená kůže. Na trvanlivost a kvalitu sedel nemá způsob zpracování kůže vliv. Jde spíše o praktičnost využití jezdeckého sedla. Pro každodenní práci jezdce se hodí sedlo s lépe zpracovanou kůží.

V rámci jezdecké školy máme pro Vás nejvíce prodávaná jezdecká sedla k dispozici na vyzkoušení ve velikosti 17,5. Nabízíme i možnost si sedlo vyzkoušet na našich koních nebo přivézt koně vlastního. Další mimořádnou nabízenou možností je, že my se sedly přijedeme za Vámi po celé ČR, bez ohledu na vzdálenost. Vždy se s Vámi rádi domluvíme a vyhovíme individuálním přáním a potřebám každého jezdce. Neváhejte nás kontaktovat!