Opravy památek

02.06.2015 17:39

Náš spolek pro obnovu památek se již po mnoho let věnuje opravám a rekonstrukcím památek na Plzeňsku a Rokycansku. Historie našeho kraje pomalu chátrá s přibývajícími věky. Naštěstí se i v současné době najde spolek nadšenců, kteří se těmto památkám věnují. Máte ve svém okolí nějakou zapomenutou památku, kapličku nebo i křížek u cesty? Neváhejte kontaktovat náš spolek. Památky jsou poslední připomínkou dávných časů, a proto si je musíme chránit jako své vlastní vzpomínky.  Spolek si drží dlouholetou tradici již od roku 1991. Toto sdružení nese na své jméno mnoho kladných ohlasů.

Památky Plzeň

Spolek má v současné době za sebou hrdou rekonstrukci kostelu U Ježíška v Plzni. Jedná se o jednu z nevětších chloub spolku, co se týče opravy nějaké významné památky. Plzeň je staré město a jistě víte o nějaké památce, která by si zasloužila obnovit svojí zašlou krásu. Dalším z mnoha úspěchů spolku je projekt rozhledny nedaleko Rokycan Vršíčku.

Spolek památek

Členové spolku jsou převážně nadšení historikové, kteří se rádi dělí o své znalosti. Není proto divem, že spolek pořádá mnoho zajímavých přednášek, koncertů a vlastivědných výletů po krásách naší vlasti.