Ortézy horních a dolních končetin - Protetika Plzeň

20.02.2017 18:34

Mnozí z našich klientů jsou odkázáni na celodenní používání ortotických pomůcek, jako jsou ortézy dolních a horních končetin. Kvalita vyráběných ortéz závisí na použitých materiálech i technologiích. Námi dodávané ortézy nesmí být pro uživatele příliš těžké, musí být dostatečně pevné a nesmí mít příliš složitou hygienickou údržbu. Pěnové nebo tuhé plasty, používané při výrobě, dávají možnost různých barevných provedení končetinových i trupových ortéz.

Ortézy končetinové a trupové

K čemu vlastně slouží ortotická pomůcka nazývaná ortéza? Podívejme se na základní dělení námi dodávaných ortéz.

Končetinová ortéza napravuje nebo nahrazuje špatnou funkci nemocné končetiny nebo slouží pro pooperační či poúrazové doléčení. Při výrobě ortézy, na míru a dle požadavků klienta, je potřeba dbát především na to, aby bylo zabezpečeno, že používání správně fungující ortézy nebude pro klienta bolestivé a kontakt pokožky s materiálem bude příjemný.

Trupové ortézy jsou technické pomůcky pro léčbu trupu a páteře. Většinou se jedná o pevné protézy, pokrývající oblasti pánevního až hrudního koše. Základní dělení je na ortézy korekční a fixační. Korekční ortézy dělíme dále na aktivní a pasivní. Vhodný typ ortézy určuje pro pacienta lékař, na základě potřeby léčebných účinků. Při výrobě těchto ortéz jsou používány polyetylenové materiály, které zabezpečí vyvinutí potřebných korekčních sil nebo podpůrných tlaků na potřebná místa.

Ortézy od Protetika Plzeň

Ortézy v Plzni, na objednávku od naší společnosti, jsou vyráběny individuálně. Technik modeluje vhodnou ortézu podle sádrového odlitku klienta. Korekce se následně provádí na základě RTG snímků. Vhodným materiálem pro výrobu trupových ortéz jsou za tepla zpracovatelné plasty v různých barvách. Dlahy ortéz mohou být duralové nebo ocelové a jsou chráněny povrchovou úpravou. Jako bandážní materiál se používají nejčastěji pěnové či omyvatelné plasty.

Naše společnost Ortop-Protetika Plzeň pro Vás navrhne nejvhodnější řešení pro zlepšení zdravotního stavu. Nabízíme pouze kvalitní ortézy vyráběné z ověřených materiálů. Jsme Vaší správnou volbou!