Ortop-protetika Plzeň - péče o dětskou nohu

24.01.2017 22:14

S péčí o nohy je nutno začít ihned po narození dítěte. Úzké a těsné oblečení omezuje pohyb a brání ve svalovém rozvoji. Noha dítěte potřebuje ke svému vývoji úplnou volnost pohybu a možnost procvičování svalů na noze.

Obuv z Plzně

Do 3 let jsou v klenbě dětské nohy tukové polštářky, protkané pružným a pevným vazivem, které chrání vyvíjející se nožní klenbu. Kosti jsou ještě chrupavčité a měkké. Dětské nohy mají sníženou citlivost vůči nadměrnému zatížení a tlaku. Nošením nevhodné obuvi může dojít k deformaci nohou. Děti nesmí nosit krátkou nebo jinak špatně padnoucí dětskou obuv. Nošením malé obuvi můžeme ohrozit zdraví nohou dětí. Obuv by měla být šněrovací nebo na suchý zip. U nejmenších dětí a při zjištěné poruše skeletu nohy pouze kotníčková.

Zdravotní obuv Plzeň

Profesionálové z rodinné firmy ORTOP – ortopedická protetika z Plzně Vám pomohou najít vhodnou ortopedickou i zdravotní obuv, a to nejen pro Vaše děti, ale i pro Vás a ostatní členy rodiny. Jsme neustále se rozvíjející dynamický tým. Snažíme se pozorně naslouchat přáním našich klientů a realizovat jejich požadavky a potřeby. Nohy dětí potřebují zvláštní péči.