Protipožární dveře - prevence proti požáru

09.10.2015 08:46

Každý z nás ví, že oheň patří k největším nepřátelům člověka. Ve vteřině dokáže zničit to, co jsme si budovali roky či dokonce po staletí. Je nepříjemné, když se ohnivá podoba dotkne našeho majetku, ale co teprve životů? Chcete udělat maximum pro to, aby při nějaké takové nešťastné náhodě, byly škody minimální a zdraví lidí neohroženo?

Rodinná firma BB-Kovo s.r.o., sídlící u Plzně, se specializuje na výrobu protipožárních dveří, vrat, stěn i oken. Jejich využití je ale celá řada. Stavíte průmyslové objekty, kde požární bezpečnost je na prvním místě? Musíte splnit mnoho norem a k tomu potřebujete spolehlivého výrobce, který se o vše postará, a Vy jen dostanete patřičná potvrzení o splněných normách? Vysoce kvalifikovaní odborníci této firmy Vám rádi budou nápomocni.

Protipožární dveře

Všeobecně, protipožární dveře či stěny oddělují jednotlivé požární sektory. Těch je v průmyslových objektech nespočet, protože tam, kde je výroba a i lidský faktor, je i vyšší riziko vzniku požáru. Druhy protipožárních dveří rozdělujeme podle schopnosti odolávat ohni a žáru. Jsou určeny na venkovní i vnitřní použití. Použít je můžete i v objektech určených k bydlení.  Tvořeny jsou ze dvou plášťů s vnitřním ocelovým rámem a výplně z nespalitelných protipožárních hmot. Jsou doporučovány i pro vysokou zátěž užívání, např. ve školách, nemocnicích nebo hotelech.

Možností výběru je mnoho. Můžete zvolit dveře jednokřídlé a dvoukřídlé ve standartních rozměrech, ale i v atypických. Ty Vám zhotoví po předešlé konzultaci a přesném zaměření. Standartní rozměry můžete vybírat z jejich e-shopu, na atypické Vám zhotoví cenovou nabídku. Pro povrchovou úpravu můžete zvolit práškovou barvu ze vzorníku barev RAL, která je pak vypalována. Dveře mohou být potaženy i samolepící folií v barvě dřeva nebo opatřeny pozinkovaným plechem, který je určen k vlastnímu nátěru. V nabídce je i provedení v nerezu. Vybírat lze i z kouřotěsného a zvukotěsného provedení.  Všechny tyto varianty mohou být dodány i v nepožárním provedení dle přání zákazníka.

Montáž

Protože jsou ocelové dveře, natož pak vrata, značně těžké, rádi Vám je dopraví i namontují. Vy pak budete mít jistotu, že je vše tak, jak má být, protože, aby správně fungovaly, musí být dobře namontované a zabudované do rámu. U standartních provedení se vychází z typových zárubní.

Sháníte protipožární dveře? Pak se obraťte jedině na firmu BB-Kovo s.r.o..