Sladový květ - granule

03.10.2016 13:36

Nově naše společnost nabízí sladový květ ve formě granulí, které jsou vlastní výroby, což dokládáme dokumenty níže. Sladový květ je nejdůležitějším vedlejším produktem sladařského průmyslu. Jedná se o druhotný produkt - odpad, zpracovávaný z procesu výroby pivního sladu. Jeho použití je hlavně jako kvalitní krmivo pro hospodářská zvířata. Granule sladového květu lze zvířatům podávat samostatně nebo jako součást krmných směsí. Granule sladového květu pro Vás vyrobíme a dopravíme na požadované místo. Vlastníme nejen certifikát pro prodej krmiv, ale i pro silniční dopravu krmiv.

CERTIFIKÁT - obchod s krmnými surovinami

CERTIFIKÁT - silniční doprava krmiv

PRODUKTOVÝ LIST - sladový květ

POSUDEK - sladový květ

REGISTRACE ÚKZÚZ

Sladový květ - složení

Sladový květ je nejcennějším odpadem z procesu výroby sladu. Složení a vlastností granulí sladového květu do značné míry závisí na druhu sladovaného ječmene. Kromě vysokého obsahu bílkovin je sladový květ významný také obsahem minerálních látek, vitamínů a enzymů.

Obsahuje vitaminy A1, A2, B1, B2, B6, kyselinu pantotenovou, nikotinovou, nikotinamid, biotin, inositol, kyselinu p-aminobenzoovou, kyselinu listovou, Lactobacillus cassei, rhizopterin a dále vitaminy C, D a E. Obsahuje proteololytické a amylolytické enzymy. Dále v něm byly zjištěny i organické kyseliny: jablečná, asparagová, jantarová, octová, propionová, citrónová a vyšší mastné kyseliny, polytenoly, cholesterin,olejovité látky, pryskyřice, vosky a cukry.

Sladový květ je významným zdrojem dusíkatých látek (250 g/kg) a je vhodný zejména do krmných dávek pro hospodářská zvířata. Mimo svůj obsah dusíkatých látek, působí aromaticky a zchutňuje krmné dávky.

Vhodně se uplatňuje zejména ve směsných krmných dávkách (zvláště do směsí pro dojnice a pro mladá zvířata). Je dobře přijímán a podporuje příjem dalších krmiv. Má příznivé účinky na laktaci. Obsah sladového květu v krmivu nemá překročit 10 – 15 %. Vyšší dávky způsobují hořknutí mléka.

Prodej krmiv pro hospodářská zvířata

Nabízíme vysoce kvalitní sladový květ. Granule jsou vlastní výroby a vhodné k samostanému krmení nebo k přidání do krmných směsí. Našim zákazníkům nabízíme v rámci služby prodeje krmiv pro hospodářská zvířata i možnost dodávky objednaných krmiv našimi vlastními vozy v množství od 5-ti tun.

V případě zájmu nás neváhejte kontaktovat na telefonních číslech:

+420 724 547 984

+420 731 223 727

+420 602 335 801