Tepelná čerpadla pro každou domácnost

15.09.2015 22:49

Sháníte kvalitní tepelná čerpadla a firmu, která Vám je nejen nabídne, ale také přiveze a namontuje? Pak jste správně narazili právě na nás! Jsme firma plná profesionálů a skutečných mistrů ve svém oboru. Zabýváme se především instalací tepelných čerpadel do bytů a domácností, ale také do velkých podniků, firem, hotelů a veřejných budov. S námi si můžete být jisti, že naše práce je odvedena se zárukou nejvyšší kvality, protože Vám můžeme ručit tisíci našich spokojených zákazníků, kteří již využili naše tepelné čerpadlo. Plzeň je velké moderní město s velkou spoustou různých staveb. V době, kdy světu hrozí mnoho globálních problémů, není od věci přejít na alternativní zdroje energie, v našem případě vytápění.  Vyzkoušejte je sami a my Vám garantujeme, že budete spokojeni.

Tepelné čerpadlo

Tepelné čerpadlo je zařízení, které do interiéru přivádí teplo z okolního prostředí vytápěného objektu anebo jím ohřívá teplou vodu. Jak již bylo zmíněno, tepelné čerpadlo je alternativním zdrojem snadno obnovitelné energie. Existuje několik různých druhů čerpadel a dělíme je podle toho, jestli berou teplotu ze vzduchu, vody či země a zda ji předávají vodě nebo vzduchu. Podle způsobu svého života si vyberete přesně na míru své tepelné čerpadlo. Vzduch, voda nebo země velmi snadno, na základě fyzikálních zákonitostí, předají teplo, abyste se měli ve svojí domácnosti či firmě cítili příjemně. Teplo získané z již výše zmíněných faktorů se převádí na vyšší teplotní hladinu a následně se dá jednoduše využít pro vytápění nebo ohřev vody. Pro přečerpání na vyšší teplotu je potřeba dodat určité množství energie.

Princip tepelných čerpadel

Tepelné čerpadlo obsahuje čtyři základní části chladícího okruhu – výparník, kompresor, kondenzátor a expanzivní ventil. Odeprané teplo venkovnímu prostředí se ve výparníku předává pracovní látce při relativně nízké teplotě. Zahřátím chladné látky dochází k jejímu odpaření. Páry jsou následně stlačeny v kompresoru za vysokého tlaku. Stlačené výpary látky jsou převedené do kondenzátoru, kde se během kondenzace předává teplo do topné vody za vyšší teploty, než jaké bylo teplo ve výparníku odebráno. V expanzivním ventilu se cyklus uzavírá a dochází ke snížení tlaku látky na hodnoty ve výparníku.